Mentor coaching ja coachingin työnohjaus

Mentor coaching-prosessi on tarkoitettu ammatticoacheille tai sellaisiksi haluaville. Mentor coaching tukee Kansainvälisen Coaching-yhdistyksen ICF:n ACC, PCC, MCC sertifiointien hakemista tai uusimista.

Coaching supervision (työnohjaus) on vuorovaikutusta, joka tapahtuu kun coach tuo coaching työkokemuksensa työnojauksessa käsiteltäväksi saadakseen työhönsä tukea ja voidakseen reflektoidaja oppia kokemuksesta, ja sitä kautta coach/mentor itse, hänen asiakkaansa ja asiakkaanorganisaatio kehittyy ja hyötyy. EMCC eli European Mentoring and Coaching Council edellyttää jäseniltään ammattitaidon ylläpitämiseksi.

Mentor Coachingia ja coachingin työnohjausta voi toteuttaa niin yksilö- kuin pienryhmätoteutuksina.

Sari Vuohtoniemi on kokenut johdon ja tiimien coach ja hänellä on kansainvälisesti korkeimman coaching-sertifoinnin (MCC) (yli 2.700 raportoitua coaching tuntia) ja kokenut coaching-taitojen valmentaja. Hän käyttää työssään laajaa kirjoa eri coachingin viitekehyksiä ja taustateorioita ja käytännön työkaluja. Sari on toiminut pitkään mentor coachina, johdon ja esimiesten työnohjaajana ja opiskelee parhaillaan myös Oxford Brooksissa Coaching Supervision koulutusohjelmassa. EMCC eli European Mentoring and Coaching Council edellyttää jäseniltään säännöllistä coachingin työnohjausta.

Sari on aloittanut juuri psykologian tohtoriopinnot ja hänen väitöskirjansa aiheena on coaching. Hänen intohimonsa coachingiin näkyy myös eri vapaaehtoistehtävissä. Hän toimii vapaaehtoisena ambassadorina ICF:n globaalissa Coaching Science Community of Practice , jonka tehtävänä on järjestää globaaleja webinaareja, jossa tuodaan tutkijoita puhumaan uusista tutkimuksista coachingiin liittyen. Hän on aikaisemmin toiminut kansainvälisen coaching-yhdistyksen Suomen hallituksen varapuheenjohtajana. Sari on kirjoittanut kappaleen kansainväliseen Coaching Science Practitioner handboookiin, joka on myynnissä mm. Amazonissa. Lue kirjasta lisää.

Katso video haastattelusta, jossa MCC Mentor Coach Meg Mann haastattelee Saria hänen MCC-matkastaan.